Sekretessmeddelande

Skriv ut

Innehållsförteckning

1 Inledning och allmänna villkor

På Storspelare är vi fast beslutna om att skydda och respektera din integritet och behålla våra kunders förtroende och tillit.

Detta sekretessmeddelande förklarar hur och varför dina personuppgifter samlas in, varför de samlas in och hur de lagras på ett säkert sätt.

2 Vilka är vi?

Storspelare är ett varumärke som tillhandahålls av Kindred. Kindred är noterade på börsen Nasdaq OMX Nordic i Stockholm och är en av de största noterade online-speloperatörerna på den europeiska marknaden. Företaget grundades 1997, har stor kompetens inom online-spel och är ledande inom att tillhandahålla innovativa lösningar inriktade på att skydda kunder, öka transparens och en säkrare och tryggare spelmiljö. Du kan hitta mer information på www.kindredgroup.com

Kindred verkar på olika marknader och inom olika jurisdiktioner och har följande varumärken i sin portfölj: Unibet, Bingo.com, Storspiller, Bohemia Casino, MariaCasino, Vlad Cazino, 32Red, RoxyPalace, iGame, Casinohuone, Pokerihuone, Veikkaushuone, Kolikkopelit.

3 Hur kan du höra av dig?

Du kan kontakta oss på flera sätt.

För allmänna frågor, tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst via  telefon, e-post eller livechatt – vänligen besök vår sida Kontakta oss.

Om du har specifika frågor om dina personuppgifter eller hur vi använder dessa, vänligen  kontakta vår dataskyddspersonal direkt via e-post (DPO.officer@kindredgroup.com).

4 Vilka typer av personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in personuppgifter när du samverkar med oss och när du använder våra tjänster. Ibland tillhandahålls denna information till oss av dig, som när du registrerar dig för första gången och när du använder våra produkter eller kontaktar oss. Ibland ger tredje part eller offentligt tillgängliga källor oss information om dig. 

Information som du lämnar till oss 

Vid registrering:

  • Dina personuppgifter, exempelvis ditt namn, e-postadress, adress, telefon- eller mobiltelefonnummer, kön eller födelsedatum. 
  • Fotolegitimation och bevis på adressdokument (för att utföra kontroller)
  • Bankinformation och finansiella detaljer (för att fastställa finansieringskällan när en transaktion är inblandad)
  • Ditt kontos inloggningsinformation, till exempel ditt användarnamn och lösenord

Genom din användning av Storspelares tjänster: 

  • Information om hur du interagerar med våra produkter
  • Information om ditt webbsökningsbeteende på Storspelares webbplatser, mobilappar och annat Storspelare-innehåll online – vänligen se vår  Cookies Policy för mer information;
  • Information om vilka enheter du har använt för att använda våra tjänster (till exempel modell, operativsystem, IP-adress, webbläsartyp, mobilenhetsidentifierare)
  • Inspelning av telefonsamtal – vi kan övervaka eller spela in telefonsamtal med dig. Vi kan göra detta för att kontrollera att vi har utfört dina instruktioner på ett korrekt sätt, för att lösa frågor eller problem, för tillsynssyften, för att hjälpa oss förbättra kvaliteten på vår service, för att hjälpa oss utbilda vår personal, för att hjälpa till att upptäcka eller förebygga bedrägerier eller andra brott.

Information du frivilligt delat med oss eller annan offentlig information, så som sociala medier.

Andra källor till personuppgifter

  • Där vi tillhandahåller personanpassade tjänster kan vi använda uppgifter från tredje part om dig, till exempel dina Twitter- eller Facebook-flöden, för att lära känna dig bättre och tillhandahålla effektivare personanpassning.
  • Uppgifter som erhållits från våra affärspartner och från andra organisationer, såsom specialistföretag som tillhandahåller verifieringstjänster, kreditupplysningsbyråer och bedrägeriförebyggande byråer. 
  • Offentliga, tillgängliga källor såsom postnummersökning. 

Information om tredje part 

Om du ger oss personlig information om någon annan (exempelvis via ett Värva en vän-system) ska du inte göra detta utan deras tillåtelse. När information tillhandahålls av dig om någon annan, eller någon annan avslöjar information om dig, kan denna information läggas till den eventuella personliga informationen som vi redan har, och den kommer användas på sätt som beskrivs i detta sekretessmeddelande.

Denna lista av typer av personuppgifter som samlas in av Storspelare är inte uttömmande och ytterligare information kan begäras in från dig när Storspelare anser att det är rättvist och nödvändigt att göra detta.

Särskilda kategorier av uppgifter 

Personuppgifter som samlas in av Storspelare kan inkludera så kallade ”särskilda kategorier av uppgifter”, såsom uppgifter som avslöjar hälsa (relaterat till ansvarsfullt spelande).

Vi har infört ytterligare åtgärder för att skydda dina känsliga personuppgifter och dess konfidentialitet. 

5 Varför samlar vi in dina personuppgifter och på vilken grund?

Vi erkänner tilliten och förtroendet våra kunder har för oss som en tjänsteleverantör. I gengäld är Storspelare öppna rörande varför vi samlar in dina uppgifter. Först och främst är det viktigt att samla in din information för att kunna erbjuda dig de tjänster och de produkter som du vill ha. Dina uppgifter används dessutom för att göra din upplevelse mer personlig och för att förbättra din upplevelse när du använder våra tjänster samt för att kontakta dig då och då med viktig information. I vissa fall behöver vi samla in och använda din information för att följa lagen. Enligt lagen om dataskydd måste vi också identifiera en specifik laglig grund på vilken vi behandlar din personliga information. Vi förlitar oss på olika grunder för olika bearbetningsaktiviteter. 

A) Enligt kontraktet – när det är nödvändigt för utförandet av ett kontrakt som du är part i. Våra  Allmänna villkor, som du godkände vid registrering, anger villkoren i kontraktet och de tjänster som vi tillhandahåller:

För att göra våra tjänster tillgängliga för dig som en del av vårt kontrakt

  • att tillhandahålla spel- och vadslagningstjänster, aktiviteter eller onlineinnehåll, för att ge dig information om dem och för att hantera dina önskemål och förfrågningar,
  • för ”ändamål rörande serviceadministration”, såsom lösenordspåminnelser, servicemeddelanden, såsom underhåll av hemsidor, uppdateringar av vår sekretess- och cookiespolicy eller användaravtal, för att meddela dig om att ditt Storspelare-konto har blivit passivt och fråga dig om du vill att använda det igen innan vi stänger det, 
  • för att bedöma vadslagningsrisken - när du gör en insats kan ett automatiserat system användas för att bedöma risken i samband med din insats, i enlighet med våra Vadslagningsregler. Det är ett system som används i stor utsträckning av speloperatörerna för att hjälpa till att göra rättvisa och välgrundade beslut om vadslagning. Poängsättning på vadslagning tar hänsyn till information du tillhandahåller (både vid registrering och genom din användning av våra tjänster). Om din insats har blivit avvisad eller begränsad, har du rätt att begära en manuell bedömning av våra traders.
  • för att behandla dina transaktioner,

B) Under berättigade intressen – Det är nödvändigt att bearbeta dina uppgifter för de ändamål som anges nedan, utom där våra intressen bryter mot intressen, rättigheter eller friheter hos berörda personer (som du). För att avgöra om vi kan behandla dina uppgifter på grundval av detta kommer vi att överväga ett antal faktorer, såsom vad du fick veta vid den tidpunkt då du tillhandahöll dina uppgifter, vilka dina förväntningar är angående bearbetningen av uppgifterna, uppgifternas natur och effekterna denna bearbetning har för dig.

För att göra din upplevelse mer personlig 

  • för att erbjuda en mer relevant, skräddarsydd service, vi kan exempelvis använda din spelhistorik för att erbjuda personanpassade rekommendationer och produkter,
  • Om du är inloggad eller prenumererar på våra marknadsföringserbjudanden får du en personanpassad service. Om du inte vill få dessa tjänster kan du avregistrera dig från marknadsföringserbjudanden eller inaktivera denna personanpassade service genom att kontakta vår Kundtjänst eller skicka ett e-postmeddelande till DPO.officer@kindredgroup.com

För att förbättra våra tjänster och produkter  

  • för att ge din den mest användarvänliga surfupplevelsen online,
  • för analys och undersökningsändamål så att vi kan förbättra de tjänster som erbjuds av Storspelare,
  • testa nya system och kontrollera uppgraderingar till befintliga system,  
  • utvärdera effektiviteten av marknadsföring och för marknadsundersökning och utbildning,
  • kundmodellering, statistisk analys och trendanalys, med målet att utveckla och förbättra produkter och tjänster.

För att kontakta och samverka med dig 

  • För att kontakta dig om våra tjänster, exempelvis via telefon, e-post, post eller sociala medier,
  • Hantera kampanjer och tävlingar du väljer att delta i, 
  • Bjuda in dig till att delta i och hantera kundundersökningar, frågeformulär och andra marknadsundersökningar som utförs av Storspelare och av andra organisationer å våra vägnar (vi genomför marknadsundersökningar för att förbättra våra tjänster, men om vi kontaktar dig om detta, behöver du inte delta i aktiviteterna. Om du säger till att du inte vill att vi kontaktar dig för marknadsundersökningar respekterar vi detta val, och det påverkar inte din möjlighet att använda våra tjänster).
  • Svara på dina frågor och klagomål.  

För att göra ditt spel säkrare och roligare 

  • att avskräcka, förhindra eller upptäcka användningen av programvara från tredje part i peer-to-peer-spel,
  • att avskräcka, förhindra eller upptäcka alla aktiviteter som utförs i strid med Storspelares allmänna villkor. 

C) Enligt rättslig skyldighet – när det är nödvändigt för att följa obligatoriska lagliga skyldigheter som vi omfattas av enligt EU eller lokala lagar:  

  • för att bestämma varifrån du får tillgång till tjänsterna för att omdirigera dig till rätt lands hemsida, i enlighet med våra licensvillkor,
  • för att se till att vi erbjuder våra tjänster till behöriga personer,
  • upptäckta, förebygga och åtala brott,
  • för att verifiera din identitet och etablera finansieringskällan i alla transaktioner,
  • att genomföra lämpliga bedrägeribekämpningar (genom att göra online-sökningar med hjälp av en tredje parts identitetsleverantör).  Observera att detta inte påverkar din kreditvärdighet, 
  • att bedöma och hantera eventuella risker och förhindra problem med spelande.  

Med ditt samtycke

Marknadsföring och marknadsundersökning

Vi skickar relevanta erbjudanden och nyheter till dig om våra produkter och tjänster på ett antal sätt, inklusive via e-post, sms, telefonsamtal, post, riktade annonser på sociala medier, men endast om du tidigare har godkänt att få dessa marknadsföringskommunikationer. När du registrerar dig hos oss kommer vi fråga dig om du vill få marknadsföringskommunikationer, och du kan ändra dina marknadsföringsval online, via telefon eller i skrift vid alla tillfällen. 

Vi kan använda information som vi har om dig för att visa dig relevant annonsering från hemsidor från tredje part (t.ex. Facebook, Google, Instagram, Snapchat och Twitter). Om du inte vill få riktade annonsmeddelanden från oss, tillåter vissa hemsidor från tredje part dig att begära att inte se meddelanden från specifika annonsörer på den hemsidan i framtiden. Om du vill stoppa alla personliga tjänster från oss, inklusive riktade annonsmeddelanden på hemsidor från tredje part kan du kontakta vår Kundtjänst eller skicka ett e-postmeddelande till vår dataskyddspersonal (DPO.officer@kindredgroup.com) för att inaktivera personliga tjänster.Vi vill också höra dina åsikter för att hjälpa oss att förbättra våra tjänster, så vi kan kontakta dig för ändamål rörande marknadsundersökningar. Du kommer alltid att tillfrågas om du vill delta i våra marknadsundersökningar.

E) Särskilda kategorier av uppgifter 

Vi kommer endast behandla sådana uppgifter om: 

  • du har gett oss ditt uttryckliga samtycke, 
  • det är nödvändigt för syftet att uppfylla skyldigheterna och utöva särskilda rättigheter för Storspelare eller den registrerade inom området för anställningstrygghet, socialförsäkring och socialskyddslagstiftningen. 
  • det gäller personuppgifter som du har offentliggjort, 
  • det är nödvändigt för att etablera, utöva eller försvara rättsliga krav.
  • är nödvändigt med hänsyn till ett viktigt allmänt intresse, på grundval av Europeiska unionen eller medlemsstaternas lagstiftning. 

6 Cookies och liknande teknik

Storspelares hemsidor och appar använder cookies för flera syften.

Vi använder cookies för följande syften:

  1. för att identifiera kontoinnehavarens föredragna språk, så att det automatiskt kan väljas när kontoinnehavaren återvänder till hemsidan,
  2. för att säkerställa att insatser som placerats av kontoinnehavaren är kopplat till kontoinnehavarens spelkupong och konto,
  3. för att säkerställa att kontoinnehavaren får eventuella bonusar för vilka de är berättigade och
  4. för analys av webbplatsens trafik, så att Storspelare kan göra lämpliga förbättringar.

Mer information kan hittas i vår Cookies Policy.

7 När delar vi dina personuppgifter?

Det finns dock omständigheter när vi delar dina personuppgifter med andra företag i Kindred Group, med tredje part som tillhandahåller tjänster till dig å våra vägnar och med andra tredje parter i samband med att våra lagliga skyldigheter följs. Andra exempel på när vi delar din personliga information inkluderar när vi går in i någon form av fusion eller företagsförsäljning. Även när den delas ser vi till att din personliga information endast används för de ändamål som beskrivs i denna policy.  

Med andra företag inom Kindred Group 

Vi kan dela de personuppgifter vi samlar in med andra företag i Kindred Group för följande ändamål: 

  • tillhandahålla produkter och tjänster och meddela dig om antingen viktiga förändringar eller utvecklingar av funktioner och användningen av dessa produkter och tjänster,
  • svara på dina förfrågningar och klagomål,
  • administrera erbjudanden, tävlingar och kampanjer,
  • underlätta säker tillgång till online-plattformar
  • uppdatera, konsolidera och förbättra noggrannheten i våra register
  • genomföra transaktionsanalys,
  • testa nya system och kontrollera uppgraderingar till befintliga system,
  • upptäckta, förebygga och åtala brott, såväl som iakttagande av lagstadgade krav, 
  • utvärdera effektiviteten av marknadsföring och för marknadsundersökning och utbildning,
  • kundmodellering, statistisk analys och trendanalys, med målet att utveckla och förbättra produkter och tjänster.

Med tredje part 

Vi kan dela personuppgifter med tredje part i följande omständigheter:

  • när vi är beordrade att göra detta av något tillsynsorgan och/eller enligt någon lagbestämmelse i den styrande lagen, 
  • vi kan instruera och auktorisera den finansiella institutionen på vilken kontoinnehavarens konto finns för att avslöja eventuell information som kan krävas av regulatorn avseende en kontoinnehavares konto.we may instruct and authorise the Financial Institution with which an Account Holder's account is held to disclose any information as may be requested by the Regulator in respect of an Account Holder's account;
  • för att etablera, utöva eller försvara våra lagliga rättigheter,
  • för att upptäcka och kontrollera bedrägerier kan vi överföra dina personuppgifter till tredje part, inklusive men inte begränsat till så kallade leverantörer av adressverifieringssystem, betalningsserviceleverantörer och finansiella institutioner. Vidare förbehåller vi oss rätten att avslöja kontoinnehavarens personuppgifter till relevanta parter där Storspelare har rimliga skäl att misstänka oegentligheter som involverar ett Storspelare-konto,with service providers to enable us to provide our services, such as companies that help us with technology services, storing and combining data, and processing payments or providing relevant online advertising for our products and services;
  • med tjänsteleverantörer som gör det möjligt för oss att tillhandahålla våra tjänster, som företag som hjälper oss med tekniktjänster, lagrar och kombinerar uppgifter och bearbetar betalningar eller tillhandahåller relevant onlineannonsering för våra produkter och tjänster, 
  • till en organisation som vi säljer eller överför (eller inleder förhandlingar att sälja eller överföra) några av våra företag eller någon av våra rättigheter eller skyldigheter till enligt något avtal som vi kan ha med dig också. Om överföringen eller försäljningen går vidare kan den organisation som tar emot dina personuppgifter använda dina personuppgifter på samma sätt som oss, eller
  • till några andra efterträdare i titeln till vår verksamhet.

8 Överför vi dina uppgifter utanför EEA?

De personuppgifter som vi samlar in från dig kan överföras till, och lagras på, en destination utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”). De kan också bearbetas av företag som verkar utanför EES som arbetar för oss eller för en av våra tjänsteleverantörer. Till exempel kan de dataservrar som används för att vara värd för en webbplats vara belägna utanför EES – detta är inte ovanligt med tanke på att internet är en global miljö. Din personliga information kan lagras på en plats som erbjuder en annan nivå av dataskydd än i EES, inklusive Australien, Serbien, Indien och USA. För att säkerställa att din personliga information fortfarande är säker när den överförs på detta sätt kommer vi ta alla rimliga steg för att behålla en lämplig skyddsnivå i enlighet med denna policy. 

Alla överföringar av din personliga information till en plats utanför EES kommer att baseras på:

  • de avtalsmässiga modellklausuler antagna av Europeiska kommissionen eller en relevant dataskyddsmyndighet, eller
  • ett beslut om adekvat skyddsnivå från Europeiska kommissionen vilket bekräftar att det tredje landet erbjuder adekvat skydd för din personliga information, eller
  • Privacy Shield vid överföring till USA (detta är en form av certifiering som säkerställer att dina uppgifter hanteras på ett sätt som är kompatibelt med de starka EU-skydden), eller
  • Ditt samtycke eller annan rättslig grund enligt vilken vi har rätt att göra överföringen. 

9 Hur länge behåller Storspelare mina uppgifter?

Vi kommer endast behålla din information så länge det rimligen behövs för att genomföra de ovan angivna syftena och för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter. Medan du är kund behöver vi vanligtvis behålla din information för att uppfylla våra juridiska och avtalsenliga krav. När du slutar använda Storspelare-tjänster behåller vi dock normalt din personliga information under en viss tid. 

Vanligtvis lagrar vi din personliga information under en period på tio år efter att du slutat vara kund hos Storspelare, från och med det datum då ditt konto stängts av. Det finns flera anledningar till varför vi behåller din information, dessa inkluderar:

  • Att följa lagstadgade skyldigheter enligt EU:s lagar/lokala lagar (till exempel bestämmelser om bekämpning av penningtvätt eller tillståndsregler),
  • För att etablera eller försvara rättsliga anspråk (till exempel försumlighetskrav) vilka kan göras mot oss.

10 Dina rättigheter & val rörande dina personuppgifter

Vi uppskattar att du enligt lag och under vissa villkor har ett antal rättigheter angående personlig information som vi har om dig. Om du vill utöva dessa rättigheter bör du kontakta vår dataskyddspersonal med hjälp av de uppgifter som anges ovan i avsnitt 3. Dessa rättigheter inkluderar rätten att komma åt, ändra och radera den personlig information vi har om dig, rätten att invända mot bearbetningen av dina uppgifter, rätten att återkalla samtycke och rätten till dataöverförbarhet. Du har också rätt att klaga till din dataskyddsmyndighet om du är oroad över hur vi behandlar din information. Dessutom har du vissa rättigheter avseende automatiserat beslutsfattande och "profilering". Ytterligare information och råd om dina rättigheter kan erhållas från vår ledande dataskyddsmyndighet IDPC eller från ditt lands dataskyddsmyndighet.

Rätt att få tillgång till och rätta informationen vi har om dig 

Du har rätt att begära en kopia av den personlig information vi har om dig, detta kallas en begäran om dataåtkomst (data subject access request). Du har också rätt att begära den information vi har om dig som kan vara felaktig, eller som har ändrats sedan du först tillhandahöll den till oss, som har uppdateras eller som har tagits bort. Denna begäran är kostnadsfri och kan skickas via e-post till vår dataskyddspersonal på DPO.officer@kindredgroup.com eller genom att kontakta vår kundtjänst (se avsnitt 3). 

Rättighet att radera dina uppgifter

Under vissa omständigheter kan du be oss att radera personlig information vi har om dig (”rätten att bli glömd”). Detta inkluderar när:

  • informationen är inte längre nödvändig i förhållande till syftet med vilket den samlades in (vilket förklaras i vår sekretessmeddelande),
  • om du tidigare gav samtycke till användningen av din information men beslutar att dra tillbaka detta och vi inte kan motivera en annan rättslig grund för att använda denna information enligt lagen om dataskydd,
  • vi behandlar din information baserat på våra berättigade intressen och vi inte kan visa övertygande, berättigande grunder för att fortsätta bearbeta informationen,
  • vi inte har en laglig grund enligt lagen om dataskydd för att bearbeta din information,
  • uppgifterna måste raderas för att uppfylla ett lagstadgat krav,

Denna rätt är föremål för obligatoriska retentionsperioder enligt EU:s lagar/lokala lagar. 

Rätt att begränsa bearbetningen 

Du har rätt att begära att vi begränsar (”blockerar” eller ”dämpar”) bearbetningen av din personliga information. När bearbetningen är begränsad kan vi fortfarande lagra din information, men kommer inte att använda den ytterligare. Vi har listor över personer som har begärt att ytterligare användning av deras information ska ”blockeras” för att säkerställa att denna begränsning respekteras i framtiden. Denna rättighet är tillgänglig för dig när:

  • du bestrider korrektheten i den personliga informationen (medan vi kontrollerar detta),
  • bearbetningen är olaglig och du motsätter dig radering av informationen och begär att vi begränsar bearbetningen istället,
  • vi inte längre behöver uppgifterna, men du behöver dessa för att etablera, utöva eller försvara en lagstadgad fordran, och
  • vi bearbetar din information för våra berättigade affärsintressen, men du motsätter dig detta och under tiden som vi verifierar grunderna för fortsatt bearbetning.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få personlig information som du tillhandahåller oss, i ett ”vanligt maskinläsbart format”. Detta gör det möjligt att få och återanvända din information för egna ändamål över olika tjänster. Om du till exempel väljer att byta till en annan leverantör kan du flytta, kopiera eller överföra informationen enkelt mellan våra IT-system och deras, tryggt och säkert, utan att det påverkar användbarheten. Detta är dock inte en allmän rättighet och uppstår endast när bearbetningen av din information är:

  • baserat på ditt samtycke eller där det är nödvändigt för utförandet av ett kontrakt och
  • när informationen enbart behandlas genom automatiska medel.

Rätt att invända

Baserat på din specifika situation kan du göra invändningar mot bearbetningen av din personliga information, det vill säga:

  • baserat på våra berättigade affärsintressen (inklusive profilering), eller
  • på grund av undersökningar och statistiska ändamål.

Du har också rätt att invända mot användningen av din personliga information för direktmarknadsföring (inklusive profilering), till exempel när du tar emot e-postmeddelanden från oss som meddelar dig om andra tjänster från Kindred Group som vi tycker är av intresse för dig. 

Rätt att återkalla samtycke

När vi litar på ditt samtycke som underlag för att bearbeta din personliga information, till exempel för försäljning och marknadsföringskommunikation (se avsnitt 5D), har du rätt att återkalla ditt samtycke vid alla tillfällen.  Vi strävar alltid efter att göra det enkelt för dig att dra tillbaka ditt samtycke genom att välja ett ”avregistrera”-alternativ i varje kommunikation du tar emot från oss. Om du tycker att detta inte är fallet, kontakta vår dataskyddspersonal på de sätt som beskrivs ovan i avsnitt 3, så försöker vi att fixa detta direkt. 

Rättigheter relaterade till automatiserat beslutsfattande, inklusive profilering

Vi använder ibland system för att göra automatiska beslut baserat på din personliga information. Det hjälper oss att se till att våra beslut är snabba, rättvisa, effektiva och korrekta, baserat på vad vi vet. Dessa automatiska beslut kan påverka de produkter, tjänster eller funktioner vi kan erbjuda dig nu eller i framtiden, eller förmågan att använda våra tjänster. 

Vi kan använda automatiserade beslut i följande situationer: 

  • skräddarsy produkter och tjänster – vi kan placera dig i grupper med liknande kunder (segment) för att studera och lära känna preferenser och dina behov och erbjuda en mer skräddarsydd upplevelse för dig, 
  • upptäcka bedrägerier – vi använder din personliga information för att hjälpa dig att avgöra och upptäcka om ditt konto kan användas för bedrägeri eller penningtvätt. Om vi tror att det finns risk för bedrägeri kan vi blockera eller frysa kontot,
  • öppna konto – när du öppnar ett konto hos oss kontrollerar vi att produkten eller tjänsten är relevant för dig baserat på vad vi vet. Vi kontrollerar också att du möter villkoren som behövs för att öppna kontot. Detta kan innefatta kontroll av ålder, vistelseort, nationalitet eller ekonomisk situation,
  • riskbedömning som är kopplad till din insats, som närmare förklaras i avsnitt 5A.

Dataskyddslagar syftar till att skydda individer mot skador som kan uppstå genom beslutsfattande, inklusive profilering, som sker utan mänsklig inblandning.  Du har rätt att inte bli föremål för ett beslut, inklusive profilering, när det är baserat på automatisk bearbetning av din personliga information och det har en rättslig effekt eller en liknande signifikant effekt på dig. 

Vänligen observera att rätten inte gäller när bearbetningen är:

  • nödvändig för att ingå i kontrakt eller för att ett kontrakt ska kunna utföras med dig, eller
  • när det är tillåtet enligt lag, eller 
  • när det är baserat på ditt uttryckliga samtycke.

11 Säkerhet för dina uppgifter

Storspelare har åtagit sig att skydda den personliga information du förmedlar till oss. Vi vidtar alla rimliga åtgärder för att säkerställa att all information som samlas in via våra webbplatser behandlas säkert och i enlighet med denna policy och strikta normer för dataskydd. I enlighet med detta har vi antagit tillförlitliga förfaranden och tekniker för att skydda dina uppgifter mot obehörig åtkomst och felaktig användning.  

Efter inloggning krypteras all information som skickas till och från Storspelares webbplats med hjälp av 128-bitars Secure Socket Layer (SSL)-teknologi. SSL-certifikatet som används är utfärdat och verifierat av Trustwave, klicka på bilden för mer information.

Din kreditkortsinformation är krypterad och skickas endast en gång över internet till Storspelare. Den lagras sedan krypterad i Storspelares säkra system. Storspelare är dedikerad till att skydda våra kunders konfidentiella information och som ett led i detta är Storspelare certifierad enligt betalningskortsindustrins datasäkerhetsstandard (PCI DSS).

Säkerheten hos Storspelares system och applikationer testas flera gånger per år av säkerhetsexperter från tredje part. Dessutom har Storspelare ett Intrusion Detection System som övervakar all nätverkstrafik dygnet runt för tecken på attacker eller intrång.

Storspelare har en särskild avdelning för bedrägeribekämpning och avancerade system för att upptäcka och förebygga misstänkt aktivitet för att säkerställa att Storspelares hemsida är ett säkert spelområde. Alla konton som är inblandade i misstänkt aktivitet kommer att frysas och undersökas i sin helhet. Om du som användare har några tvivel rörande aktiviteten på ditt konto, till exempel okända transaktioner i transaktionshistoriken eller överraskande förändringar i balansen, kontakta oss omedelbart.

12 Klagomål

Om du vill göra ett klagomål om hur vi har hanterat dina personuppgifter kan du kontakta oss för att undersöka saken genom att skicka ett e-postmeddelande till DPO.officer@kindredgroup.com.

Om du inte är nöjd med vårt svar eller tror att vi inte behandlar dina personuppgifter i enlighet med lagen kan du klaga till vår ledande dataskyddsmyndighet, Office of Information and Data Protection Commissioner (IDPC) eller din nationella dataskyddsmyndighet.

13 Ändringar i Storspelares sekretessmeddelande

Detta sekretessmeddelande kan uppdateras vid vissa tillfällen för att spegla förändringar i hur vi jobbar eller hur vårt arbete är reglerat, så du kanske vill kontrollera det varje gång du lämnar in personuppgifter till oss. Datumet för de senaste ändringarna kommer att visas på detta sida. Om du inte godkänner dessa ändringar, fortsätt då inte att skicka in personlig information till Storspelare eller fortsätt inte använda tjänster från Storspelare på något sätt. I annat fall anses du, genom att fortsätta att göra detta, ha accepterat ändringarna i sekretessmeddelandet. Du kan också radera ditt Storspelare-konto vid alla tillfällen. Om det sker väsentliga ändringar i sekretessmeddelandet, som till exempel påverkar hur vi vill använda din personliga information, kommer vi att ge ett mer yttryckligt meddelande (inklusive för vissa tjänster, meddelanden om ändringar i sekretessmeddelandet via e-post).

Det här är version 1.2 av Storspelares sekretessnotifering, senaste uppdaterad 23/07/2018.